Un grup de veïns van ocupar l’espai el 21 de març. Foto: CUP Barcelona

La plataforma CAP Raval Nord Digne té previst celebrar una nova manifestació el pròxim 2 de maig per seguir reivindicant que la capella de la Misericòrdia sigui l’espai que aculli el nou CAP Raval Nord. La protesta es farà el dia abans de la celebració del Ple municipal, l’últim abans de les eleccions del 26 de maig.

Tot i que ara mateix sembla improbable que el conflicte que fa mesos que dura es pugui desbloquejar, des de la plataforma no tiren la tovallola. Anna Romagosa, integrant de l’entitat i directora del CAP Raval Nord, afirma en declaracions a Línia Ciutat Vella que veu “difícil però no impossible” que el Ple del 3 de maig pugui servir per resoldre la situació. “Si el sentit comú s’imposa, pot haver-hi un acord, no hi hauria d’haver cap problema. Esperança en tinc”, diu la directora del CAP Raval Nord.

L’OCUPACIÓ SEGUEIX
En paral·lel, els integrants de CAP Raval Nord digne segueixen amb l’ocupació de la Misericòrdia que van començar el passat 21 de març amb l’objectiu de pressionar l’Ajuntament i la Generalitat per tal que resolguin el problema. Si finalment no hi ha acord durant el Ple del 3 maig, CAP Raval Nord digne celebrarà una assemblea per decidir si segueix amb l’ocupació i quins seran els seus pròxims moviments.

INCAPACITAT POLÍTICA
El problema que es viu al Raval amb el futur de la Misericòrdia és un clar exemple de la incapacitat de la classe política, tant municipal com de la Generalitat, per solucionar un problema.

La Casa de la Misericòrdia és un edifici de titularitat municipal amb dos pretendents. D’una banda, el Macba, que hi vol fer la seva ampliació; de l’altra, la Conselleria de Salut, que fa temps va escollir l’espai per fer-hi la nova seu del CAP Raval Nord, ja que l’actual està en males condicions des de fa molts anys. El tercer actor d’aquest xoc d’interessos és l’Ajuntament, propietari del local.

El 2013, el consistori, amb Xavier Trias al capdavant, va signar un conveni amb el Macba per cedir l’espai d’aquesta antiga capella per fer l’ampliació del museu. El govern de Barcelona En Comú va voler revocar la cessió de l’espai però no ha aconseguit el suport de la resta de partits.

Si el 3 de maig no hi ha solució, la patata calenta passarà al següent mandat i el conflicte es podria allargar. Caldrà veure si hi ha acord d’última hora.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram