Batlle

Batlle, en una compareixença davant dels mitjans. Foto: Laura Fíguls/ACN

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, ha expressat la seva preocupació pel que ha anomenat “cultura de la navalla”, però ha defensat que les dades objectives mostren que hi ha menys delictes.

En declaracions a TV3, Batlle ha afirmat que aquesta cultura potser és “importada de tradicions de bandes d’altres països”, com les llatines, que ha assegurat que tenen el costum de “sortir de casa amb una navalla”. Ha explicat que la posada en marxa de les pales detectores es farà servir de manera aleatòria en grans concentracions o sortides i entrades de discoteques. D’altra banda, ha insistit que la relació operativa entre Guàrdia Urbana i Mossos és bona, però que hi ha “petites disfuncions” a més alt nivell. De fet, ha insistit que el Departament d’Interior no els va informar d’una notificació del Ministeri de l’Interior del març que donava accés a la Guàrdia Urbana al banc d’empremtes digitals i ha considerat que el conseller Joan Ignasi Elena, que ha negat que no vulguin donar accés al cos policial barceloní a aquesta base de dades, està mal informat i té “un problema a casa seva”.

Percepció d’inseguretat

Tot i que les dades indiquen que hi ha menys criminalitat a la ciutat, Batlle ha reconegut que hi ha major percepció d’inseguretat entre la ciutadania i ha expressat el seu compromís de treballar per millorar la situació.