La cultura abandona per uns dies les sales d’exposicions

Diuen que si Mahoma no va a la montanya, la montanya anirà a Mahoma. A grans trets aquesta és la filosofia del festival de cultura BarriBrossa.

Enguany, des d’ahir i fins el proper dia 28, se’n celebra la novena edició. El fil conductor escollit per aquest 2012, és el moviment creatiu Dau al Set, la segona avantguarda catalana.

QUÈ ÉS DAU AL SET?

La Guerra Civil va significar un cop molt dur per a la progressió que l’art català d’avantguarda havia assolit durant la Segona República. Al llarg dels primers anys de la postguerra, uns joves Joan Ponç, Joan Brossa, Modest Cuixart, Antoni Tàpies, Arnau Puig i Joan-Josep Tharrats van reprendre el fil que havia quedat romput pel conflicte bèl·lic i l’any 1948 van iniciar la publicació de Dau al Set, una revista que va servir per aglutinar i fer esclatar la creativitat plàstica, filosòfica i poètica dels seus integrants.

Marcada pel surrealisme, el magicisme i l’interès per la cultura popular, Dau al Set va meravellar els seus contemporanis i encara, avui en dia, continua fascinant.

En aquesta novena edició hi participen nou propostes escèniques, posades en escena multidisciplinàries que es presentaran als espais del MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), el CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), al Museu Picasso i al Convent de Sant Agustí.

BarriBrossa torna amb l’objectiu de fer que l’art broti fora de les sales, que s’estengui pel territori i es barregi amb la vida.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram