Guardia Urbana

La Guàrdia Urbana espera que Interior desbloquegi diversos projectes. Foto: ACN Imanol Olite

Albert Batlle, tinent d’alcalde de Seguretat, va aprofitar la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana, dimecres passat, per demanar al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que desbloquegi els projectes paralitzats des de fa mesos a l’espera de les signatures del director de la policia catalana, Pere Ferrer.

Hi ha diversos programes pendents, com ara la incorporació del cos local al Sistema Automàtic d’Identificació Dactilar, el protocol perquè pugui recollir denúncies a les seves comissaries, un de relacionat amb la violència masclista i l’elecció d’un espai per traslladar l’actual sala de coordinació policial de Barcelona.

Tot i que la gestora de seguretat de l’Ajuntament, Maite Casado, manté una interlocució regular amb Pere Ferrer, els documents continuen sense firma, va denunciar Batlle.

Collboni: “No podem permetre que es bloquegin projectes importants”

Jaume Collboni, tinent d’alcalde de Barcelona, s’ha sumat a la queixa pública de Batlle i ha demanat més col·laboració a la conselleria: “Barcelona necessita que la Generalitat sigui un suport en la lluita contra la inseguretat. No podem permetre que la conselleria d’Interior continuï bloquejant projectes importants per a la Guàrdia Urbana de Barcelona”.