Els participants salten a l’aigua en l’edició de l’any passat. Foto: Ajuntament

Acomiadar-se de l’estiu nedant. Aquest és el pretext sota el qual va néixer fa gairebé 90 anys la Travessia al Port, una cita imprescindible de la natació en aigües obertes que organitza el Club Natació Atlètic Barceloneta i que aquest any se celebrarà el pròxim diumenge 25.

Com a gran novetat, enguany la cita entra a formar part del segon campionat d’Espanya de natació en aigües obertes (és la 17a prova de la competició), de manera que l’atractiu de la prova creix encara més. El recorregut de la prova absoluta serà de 5.000 metres, amb la sortida i l’arribada al moll de Bosch i Alsina. També es faran les proves per nedadors amateurs (de 2.500 metres, la meitat del recorregut de la categoria absoluta), la travessia per a menor, infantils i màsters (1.000 metres) i la prova per a persones amb discapacitat (400 metres).

Des del club expliquen que, un cop superada aquesta edició, començaran a pensar i preparar el 90è aniversari de la prova, una efemèride que tindrà “moltes sorpreses”. Tothom qui vulgui participar té temps per inscriure-s’hi fins al pròxim dia 22 a les dues del migdia. La participació té un cost de 10 euros (cal tenir una llicència de la Federació Catalana de Natació) i es pot formalitzar al portal web del club.