L’equip encadena cinc anys guanyant la Supercopa d’Espanya. Foto: Jordi López / RFEN

Com tantes i tantes altres, la temporada 2019-20 ha començat amb l’Atlètic Barceloneta guardant un nou títol a les seves vitrines. Els mariners van derrotar el Mediterrani (19-8) el passat dissabte 21 a Terrassa en la Supercopa d’Espanya un partit que en un principi s’hauria d’haver disputat al barri de Sants, però que va haver-se de canviar d’escenari gairebé a última hora per culpa de la pluja.

El Barceloneta tindria resistència per part del Medi durant el primer període. El segon parcial ja es tancaria amb un 6-2 que feia que els de Chus Martín doblessin el seu rival (10-5) en el marcador, de manera que els dos quarts jugats després del descans només servirien perquè Roger Tahull seguís marcant (va ser escollir millor jugador de la final gràcies als seus set gols) i perquè s’estrenessin les cares noves del conjunt de Martín, com Miguel de Toro, Michael Bodegas o Milan Aleksic.

LA CHAMPIONS, EL GRAN SOMNI
D’aquesta manera, i amb la lliga ja començada (els mariners debutaran a la piscina de Sant Sebastià, de nou contra el Medi, el pròxim dimecres 2 d’octubre a tres quarts de nou del vespre), els mariners han encetat un altre curs en el qual la Champions és el gran repte i somni.

De fet, l’equip ja coneix els seus rivals en la fase de grups de la màxima competició continental; són el Jug, l’Szolnoki, l’Spandau 04 de Berlín, l’Olympiakos, el Sintek de Kazan, el Carine i l’Split. Així, els mariners han evitat, en primera instància, cocos com el Pro Recco o el Telekom Budapest, el vigent campió de la competició.

EL BARCELONA, SENSE PREMI
I ben a prop de la piscina de Sant Sebastià, a la Nova Escullera, el CN Barcelona s’ha posat en marxa després d’una excel·lent campanya 2018-19 que va acabar amb el premi de la classificació per a les prèvies de la Champions, de manera que la 2019-20 podia haver estat una campanya històrica, amb els dos equips del districte en la màxima competició continental.

Això, finalment, no serà possible, ja que el conjunt de Toni Esteller va quedar-se fora de la fase de grups per culpa de la derrota patida per la mínima a Romania, a la piscina del Digi Oradea (9-8) el passat dia 15.

Els cenebistes, doncs, podran centrar tots els seus esforços en les dues competicions domèstiques, la lliga i la Copa. Edu Lorrio, Jeremy Davie, Guus van Ijperen han estat les baixes més sensibles de l’equip, que ha incorporat Sergi Trilles i Alejandro Idarraga (Catalunya) o Lukas Duric (ex del Debrecen).