Copa Rei CN Atlètic Barceloneta

Dani López Pinedo aixeca la 18a Copa del Rei del CN Atlètic Barceloneta. Foto: Twitter (@CNAB_oficial)

“L’entitat va fer un gran esforç econòmic perquè jo pogués complir el meu desig d’acabar la meva carrera esportiva a casa. […]. El CN Atlètic Barceloneta és un club diferent, especial. Però no vaig poder donar-li cap més triomf que la Copa del Rei, i m’hauria agradat regalar-li la Lliga”, confessa Manel Estiarte (Manresa, 1961), a Tots els meus germans, la seva biografia publicada l’any 2009 i editada per Plataforma.

Acostumat a guanyar gairebé sempre, el millor waterpolista espanyol de la història no li va donar molta importància a aquella Copa, disputada el 20 de febrer de 2000 a Alcorcón. De fet, va ser el seu últim títol com a jugador en actiu i el primer trofeu estatal del conjunt mariner. Estiarte tampoc va mencionar que ell havia estat el factor diferencial en el torneig i que a la final contra el Real Canoe va marcar el gol decisiu, des de molt lluny. La pilota es va estavellar contra el pal i va entrar a la porteria. Era el 7-5, i el resultat definitiu va ser de 8-6.

Estiarte va anotar el gol definitiu d’aquella final contra el Real Canoe disputada a Alcorcón

Aquella Copa a la piscina Prado Santo Domingo va canviar la història del CN Atlètic Barceloneta, que des d’aleshores n’ha guanyat 18 (en 21 finals) i n’encadena 10 de consecutives. L’última, el passat 6 de febrer a Can Llong contra l’amfitrió, el CN Sabadell, a qui va superar per 12-5 i amb Miguel de Toro com a MVP i Unai Aguirre com a millor porter.

La primera de les deu Copes consecutives del CN Atlètic Barceloneta va arribar un altre cop contra el Real Canoe, en aquest cas el 17 de febrer de 2013 i amb un triomf molt més clar (14-5) a la piscina Sant Sebastià. Aquell dia, a més, es va convertir en el nou rei de la competició, amb nou títols, un més que el CN Barcelona. Tres jugadors de l’actual plantilla del conjunt mariner van guanyar aquella Copa: Felipe Perrone, Dani López Pinedo i Fran Fernández.