Alberto Munárriz

Alberto Munárriz, jugador del CN Atlètic Barceloneta. Foto: CNAB

Amb un pare que havia estat porter i un oncle i un cosí waterpolistes, Alberto Munárriz (Pampona, 1994) sempre ha conviscut amb el waterpolo. Malgrat que va començar a jugar a futbol, es va acabar ficant a la piscina per continuar la tradició familiar. No és ni serà el primer ni l’últim jugador de waterpolo a qui no li agradi gens nedar.

Format al WP Navarra, Munárriz va rebre la trucada que tant s’havia imaginat l’estiu de 2013, mentre s’entrenava per al Mundial de 2013: el CN Atlètic Barceloneta el volia. En poc temps, unes setmanes, havia assolit els seus dos somnis. Perquè abans va saber que jugaria la primera gran competició amb l’absoluta.

El 2013, en poc temps, va rebre la trucada de la selecció i del CN Atlètic Barceloneta

“Ho vaig parlar amb els pares i la meva parella, i vam decidir canviar de residència. Estic molt content. Allà gairebé només hi ha un club i un altre a Bilbao, però no és com aquí”, recorda a El País. “No són ciutats de waterpolo ni existeix l’afició ni el nivell de Catalunya”, completa, satisfet.

“Jugar al CN Atlètic Barceloneta suposa arribar al nivell més alt en l’àmbit estatal, europeu i mundial. Soc de Pamplona, on es juga a waterpolo, però la disponibilitat de piscines no és la mateixa”, li explica a Waterpolista.com. “Per a mi fitxar pel CN Atlètic Barceloneta va ser un somni, igual que el fet de poder jugar i compartir moments amb companys que són molt bons”, afegeix.

Munárriz va ser una peça clau per a Chus Martín i ho és ara també per a Elvis Fatovic. A finals de juny de 2021 es va anunciar que l’internacional havia renovat fins a juny de 2023. És un jugador polivalent que interpreta i llegeix molt bé el joc. Munárriz va marcar un gol de penal el passat 27 de gener en la derrota per 11-9 contra el Novi Belgrad, en el primer partit de la segona volta de la Lliga de Campions.

Al conjunt mariner se li ha complicat el seu accés a la Final a Vuit de la Lliga de Campions

Al conjunt mariner se li complica molt el camí a la Final a Vuit de la màxima competició continental, ja que, amb sis jornades per disputar-se, té a 5 punts la que seria l’última plaça disponible, que ara ocupa el Ferencváros.

Per a David Martín, Munárriz és el jugador del futur, i els seus companys han passat de dir-li Chuletón a Muna, pel seu cognom.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram