Dansa Metropolitana

Foto: Joaquín Collado/Dansa Metropolitana

La dansa és, principalment, moviment, i aquest març és protagonista gràcies al festival Dansa Metropolitana, que se celebra a 12 ciutats metropolitanes, entre les quals hi ha Barcelona. Un moviment que aquest mes es fa visible a través del fil conductor del festival, que enguany són les danses urbanes. Tot plegat, articulat amb el projecte Artèries, que aposta per portar la dansa des del cor fins a les extremitats, connectant els especialistes en danses urbanes amb les escoles locals i, a través d’elles, amb el gran públic.

En el cas barceloní, el Dansa Metropolitana ofereix una gran varietat d’espectacles repartits en diferents punts de la ciutat. En el cas dels espectacles de sala, les ubicacions són el Mercat de les Flors, el Centre Cívic Parc Sandaru, l’Antic Teatre i el Teatre Nacional de Catalunya. I, pel que fa a les activitats gratuïtes, la programació inclou diferents centres cívics (Joan Oliver ‘Pere Quart’, Can Clariana, Fort Pienc, la Teixonera, Drassanes i Tomasa Cuevas-Les Corts), el Palau de la Virreina i el SAT! Sant Andreu Teatre. Tot plegat, en el marc d’un programa que és un dels més amplis i complets de l’Estat amb tot allò que té a veure amb la dansa i que destaca per la presència d’artistes de primer nivell tant del panorama local com de l’internacional.

El ‘breakdance’, esport olímpic

Enguany el Dansa Metropolitana celebra que el breakdance comenci a considerar-se esport olímpic, ja que per primer cop, aquest estiu a París, formarà part dels Jocs Olímpics. Un gran pas endavant per al món de la dansa, perquè reforçarà la seva vitalitat i la força que actualment ja tenen les danses urbanes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram