Coses de Casa va obrir el 1972. Foto: Google Maps

El Gòtic segueix perden comerços emblemàtics. Aviat dos negocis històrics del barri abaixaran la persiana: Coses de Casa i la cistelleria Germanes Garcia.

En aquest cas cap dels dos tancaments té relació amb la pressió immobiliària, com sí que havia estat el cas d’altres negocis que en els últims anys han tancat. Coses de Casa, situada a la plaça de Sant Josep Oriol, té penjat el cartell de liquidació des de fa uns dies. El seu propietari, Josep Maria Ferrer, té 79 anys i ha decidit jubilar-se, tot i que ja fa anys que ho podria haver fet. La botiga la va obrir l’any 1972 i en aquests últims anys Ferrer ha estat testimoni dels canvis que viu el Gòtic.

El cas de la cistelleria Germanes Garcia, situada al carrer dels Banys Nous, a tocar de Coses de Casa, també té a veure amb el tancament d’una etapa. Les responsables del negoci, dues germanes, han decidit jubilar-se i fins a finals de mes només tenen l’objectiu d’anar fent les últimes vendes i acomiadar-se dels clients més habituals.

COMERÇOS CENTENARIS
Tot i aquests tancaments, al districte encara hi ha comerços històrics. Per qui els vulgui conèixer millor Barnacentre i Amics de la Rambla organitzen els dies 29 i 30 de març una ruta per descobrir els comerços centenaris de Ciutat Vella. La ruta inclourà la pastisseria La Colmena, el Rei de la Màgia, la Cereria Subirà, El Ingenio, el Cafè de l’Òpera, la camiseria Xancó o la botiga de música Casa Beethoven. Recentment, un altre negoci que ha arribat als 100 anys és la botiga Miret.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram