Premi Brunells

Els representants de Brunells, recollint el premi. Foto: Twitter (@eixosbcn)

L’Hotel Arts de Barcelona va ser el passat 2 de desembre escenari de la XVII edició dels Premis Barcelona Comerç. Tres icones del districte van ser guardonades: la pastisseria Brunells, situada al número 22 del carrer Princesa; el bar Marsella, al número 65 del carrer Sant Pau o el Mercat de la Boqueria, ubicat al número 91 de la Rambla.

Brunells, del 1852, és una de les pastisseries més antigues de la ciutat. Va rebre el Premi de Barcelona Comerç a la Millor Botiga per fer que un establiment del segle XXI mantingui l’essència del segle XIX. Per part seva, el Marsella és un bar que ha contribuït a millorar el teixit social del Raval. El seu propietari, Josep Lamiel, ha estat guardonat amb el Premi Barcelona Comerç al Compromís Social per la seva involucració amb els col·lectius més vulnerables, entre altres.

I, d’altra banda, la Boqueria va rebre el Premi al Compromís amb el Comerç pel seu arrelament en l’entorn o per la seva involucració en el teixit associatiu del Raval. L’emblemàtic mercat és present a Barcelona des del segle XIII i la primera pedra del seu actual emplaçament es va posar el 1840. Ja fa 150 que ofereix queviures als barcelonins de manera continuada, raó per la qual també va rebre el Premi Nacional a Establiment Centenari de la Generalitat fa poques setmanes.

Per últim, la fleca Baluard, sota la direcció de la quarta generació, es va endur el Premi al Millor Artesà pel pa que elabora, que destaca per la seva recepta tradicional i artesana. A la Barceloneta, i a les altres botigues, el seu pa fa les delícies dels clients.