El Pla de la Catedral acull un any més la tradicional Fira de Santa Llúcia, que enguany celebra el seu 232è aniversari. La fira, que va arrencar el passat 30 de novembre, estarà oberta fins al 23 de desembre. Els dies laborals obre de les 11 del matí a dos quarts de nou del vespre i els festius i vígilies des de les 10 del matí fins a dos quarts de deu del vespre.

Aquest any a la fira hi ha un total de 284 parades que ofereix els tradicionals productes nadalencs. A banda de la venda de decoració de Nadal aquest any s’organitzen activitats paral·leles, com ara el Tió Gegant i la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona. També se celebrarà la 25a Diada de les Tradicions i Costums Nadalencs a Catalunya, amb l’entrega del guardó del Firaire d’Honor, que es farà el dissabte dia 15.

D’altra banda, al costat de la fira, al Museu Frederic Marès, es pot visitar un pessebre amb format de taulell de més 35 metres quadrats amb figures de fins a 40 centímetres d’alçada creat l’Associació de Pessebristes.