El Gremi de Restauració vol posar fi a la “guerra” de les terrasses, tal com han descrit aquest serial darrerament. El gremi va presentar dimecres dia 12 al govern municipal vuit propostes de mínims per posar fi al conflicte generat per l’ordenança de terrasses actual, aprovada pel govern de Trias.

Aquestes propostes aparquen reivindicacions com ara l’ampliació de l’horari de funcionament de les terrasses. D’aquesta manera, la nova normativa no experimentaria cap canvi i es quedaria com està ara, amb les terrasses obligades a tancar a les 12 de la nit entre setmana i a la una de la matinada els caps de setmana i vigílies de festes. Tot i així, el gremi demana que l’horari es pugui ampliar durant determinades èpoques de l’any o a les zones turístiques a l’estiu.

Com a contrapartida, tanmateix, el gremi vol que es flexibilitzin les distàncies permeses entre les taules i les façanes dels bars i restaurants perquè es puguin prendre decisions ajustades a cada particularitat. En aquest sentit, el gremi considera que homogeneïtzar distàncies és “devastador”. 

De tota manera, els restauradors també cedeixen a l’hora de determinar l’espai de pas dels vianants, el qual s’ha d’ajustar a la normativa estatal –distància de com a mínim 1,8 metres o 1,5 en casos particulars–.

El govern municipal, per la seva banda, ha rebut bé les propostes. La regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, s’ha mostrat “raonablement optimista” i considera que les negociacions per a una nova ordenança de terrasses “progressen adequadament”, encara que no ha volgut entrar a valorar les propostes del gremi amb l’objectiu d’arribar a un acord al més aviat possible.

Una entesa que podria fer-se efectiva abans de l’agost. Per tant, la nova ordenança es podria tramitar a la tardor i entrar en vigor a principis de l’any que ve.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram