L’alcaldessa, amb els Ramblistes d’Honor d’enguany. Foto: Ajuntament

Un any més, i ja en van 53, l’associació de comerciants i veïns Amics de la Rambla va lliurar abans-d’ahir al Saló de Cent els premis Ramblista d’Honor, que premien aquelles persones, entitats o col·lectius que s’hagin significat a l’hora de “millorar, difondre o promoure el prestigi” de la Rambla. L’entitat, però, té la voluntat de reorientar el premi cap a aquells que facin el mateix amb la ciutat en el seu conjunt.

A l’acte, on van assistir l’alcaldessa, Ada Colau; la regidora del Districte, Gala Pin, i el comissionat de Comerç, Miquel Ortega, es va premiar el Gremi de Llibreters de Catalunya, l’artista Leopoldo Pomés, l’Escola Massana i, a títol pòstum, a Raimon Martínez Fraile.

Els llibreters van ser guardonats per la seva tasca “en pro de la cultura” i per la seva contribució a fer de la Rambla l’epicentre de la diada de Sant Jordi.

Per la seva banda, Pomés va ser nomenat Ramblista d’Honor en reconeixement a la seva carrera artística vinculada a la ciutat, mentre que Raimon Martínez Fraile, a títol pòstum, també va rebre un homenatge. Pel que fa a l’Escola Massana, el seu director, Xavier Capmany, va ser l’encarregat de recollir un guardó especial en nom del centre.

Aquests premis van néixer el 1962, dos anys després de la fundació de l’entitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram