Jené, al mig, durant la roda de premsa. Foto: Barcelona Oberta

Barcelona Oberta, l’entitat que uneix els eixos comercials del centre de la ciutat, va reclamar el passat 27 de juny que es flexibilitzi la norma d’obertura dels comerços en diumenge, que actualment només permet obrir tres diumenges al maig i dos a l’octubre.

En un acte amb els mitjans de comunicació, el president de l’entitat, Gabriel Jené , va afirmar que actualment el calendari dels horaris comercials és “restrictiu i ineficient” i fa que es “limitin els ingressos i la capacitat de generar llocs de treball”. Per tot plegat, Barcelona Oberta demana que entre Setmana Santa i Tots Sants es pugui obrir tots els diumenges. “Apostem per la diversificació i la desestacionalització del turisme. Obrir els diumenges és una necessitat de servei per al turista i una necessitat de capitalització per al comerç”, va afirmar Jené.

POSSIBLE DEMANDA
Si la seva petició no prospera, Barcelona Oberta es planteja demandar l’Ajuntament basant-se en la sentència que al març va dictaminar el Tribunal Suprem contra els horaris restrictius de Cadis, que eren molt similars als de Barcelona i la justícia va tombar. “La judicialització de qualsevol conflicte és dolenta i per això prioritzem sempre el diàleg, però la solució passa per un replantejament de l’escenari”, va afegir Jené.

La petició de Barcelona Oberta, però, és vista amb recel per la Fundació Barcelona Comerç, que representa els eixos més perifèrics de la ciutat. Barcelona Comerç recorda que l’acord sobre els horaris actuals té vigència fins a l’any 2021.

L’entitat sempre ha defensat que l’obertura en diumenge complicaria la conciliació laboral i que a moltes botigues de les zones més perifèriques no els surt a compte obrir aquest dia. Tot i això, deixen clar que estan disposats a seure i debatre tot el que faci falta per trobar la millor solució per al comerç local.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram