Foto: Ajuntament

Tothom ha posat el seu granet de sorra per lluitar contra la pandèmia, i el sector del comerç no ha estat cap excepció. Aquesta lluita es recull a Comerç de Barcelona. Sempre a prop, un llibre que repassa les vivències per les quals han passat els professionals del sector i recorda els diferents moments viscuts des del març de l’any passat. Els textos del llibre són de l’escriptor Rafael Pradas i estan acompanyats de fotografies de Paola de Grenet, Edu Bayer i Isaac Planella, entre altres.

Durant l’acte de presentació, celebrat el dia 21 del mes passat, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, va remarcar que “els últims mesos han estat el millor exemple de com la solidaritat, la tenacitat i la resiliència poden actuar com a palanca de canvi, i els comerciants i restauradors són un exemple i un model en el qual la ciutat s’emmiralla”.

El llibre s’estructura en quatre apartats. Aborda l’arribada inesperada del virus i les primeres accions que es van impulsar per fer-hi front; parla de la relació de la ciutat amb el comerç, un sector clau des de fa segles; tracta la dificilíssima situació que els negocis han viscut i viuen; i fa una mirada cap al futur, posant èmfasi en els reptes que cal afrontar.

El llibre es distribuirà entre els equipaments i comerços de la ciutat, i es pot consultar al web barcelona.cat/comerc.