Una imatge del debat, sense Colau i la CUP. Foto: Línia

Els comerciants de la ciutat van aconseguir el 9 d’abril, durant el debat organitzat per Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, una imatge que no és fàcil de veure: la del consens entre cinc alcaldables. Un consens, evidentment amb matisos, que va ser possible perquè al debat no hi van ser BComú ni la CUP. L’absència de Colau va ser, sens dubte, la que va marcar la trobada. Amb cadira buida inclosa –un missatge dels organitzadors–, els comuns no van tenir veu després que Barcelona Comerç i Barcelona Oberta deixessin clar que al debat només hi podien ser els alcaldables ­–en el cas de JxC el cap de llista, Joaquim Forn, no hi podia ser per motius obvis­–. Pel que fa a la CUP, la formació no va ser-hi convidada per “falta de relació mútua”.

Tornant a la imatge de consens que es va projectar, Josep Bou (PP), Jaume Collboni (PSC), Ernest Maragall (ERC), Manuel Valls (Valls BCN 2019) i Elsa Artadi (JxC) van coincidir en dos dels principals temes del debat: el top manta i la implementació de les Àrees de Promoció Economia Urbana (Apeu). Pel que fa al primer, tots van parlar de la necessitat d’acabar amb aquesta realitat.

Evidentment hi va haver enfocaments diferents, ja que Valls i Bou van deixar clar que aposten per la mà dura policial, mentre que Maragall va dir que la problemàtica no és de seguretat. Collboni va proposar un pacte de seguretat i civisme, mentre Artadi va demanar una campanya per evitar que el turista compri als manters i revisar la Llei d’Estrangeria.

En el cas de les Apeu, el consens va ser total, ja que tots van dir que veuen aquest model de col·laboració público-privada com una eina bàsica per rellançar el sector. Un altre dels consensos va ser la crítica, amb diferents intensitats, cap a Colau per no ser-hi.

Mobilitat i Comerç electrònic van ser dues qüestions que també es van tractar. Un possible impost a l’e-commerce i els problemes de mobilitat que causa el repartiment de les compres per internet també van generar propostes variades dels alcaldables.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram