Sant Antoni

Foto: Ajuntament

El consum privat a Sant Antoni s’està recuperant a un ritme superior que a la resta de barris de la ciutat. Segons xifres recollides a tota Barcelona per l’Oficina Municipal de Dades (OMD) a partir de l’ús de targetes de crèdit i dèbit a les botigues, entre els mesos de març i juny d’enguany la despesa mitjana a Sant Antoni va superar en un 2,3% la de la resta de la ciutat. En el cas de les transaccions, la diferència arriba fins al 16,4%.

Des de l’Ajuntament defensen que la implantació d’una superilla en aquest barri de l’Eixample ha estat positiu per impulsar-hi les compres. En aquest sentit, el consistori ho constata a partir de la presentació d’una enquesta sobre el terreny, en la qual es va preguntar a 33 persones sobre la transformació urbana de l’entorn del mercat. Doncs bé, gairebé 3 de cada 4 -un 72% en concret- considera que els canvis conviden a comprar-hi.

Per altra banda, segons dades d’un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), les persones que van entrevistar qualifiquen la superilla amb una nota d’entre 8 i 10, alhora que valoren que hi ha més tranquil·litat, seguretat i satisfacció en el veïnat, més descans i més socialització. Aquest mateix estudi, destaquen des de l’Ajuntament, registra també una millora de l’aire amb un descens de diversos gasos contaminants a l’atmosfera.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram