eduard-sole

Eduard Solé. Pizzeries El Racó (Rambla de Catalunya)

Eduard Solé és director general de la cadena de pizzeries El Racó, que té 12 locals arreu del país, cinc d’ells a Barcelona. Fa uns cinc anys que és, a més, president de l’associació de comerciants de Rambla de Catalunya. Parlem amb ell sobre el futur del comerç i de l’hostaleria, afectada greument per la pandèmia.

Quins són els principals reptes als quals s’enfronta el comerç i, en el seu cas, la restauració?
Pràcticament fins a aquest 2022 no hem començat a sortir de la pandèmia, i la nostra preocupació rau en com serà el comportament del consum un cop hagin marxat els turistes del país. Aquest estiu no ens hem acostat tant a les dades del 2019 i hem hagut d’incrementar els preus per la pujada dels costos de l’energia i de les matèries primeres.

Cap a on hauria d’anar el sector per sobreviure?
Hem de continuar professionalitzant el sector i dignificar la professió de cambrer. És una feina amb uns horaris que et fan anar al revés del món, però el sector ha treballat per dignificar-la. Ara, qui diu que és cuiner ho diu amb tot l’orgull, però això no passa igual amb els cambrers.

Què feu per afavorir l’associacionisme comercial?
Treballem el tema dels APEUS, agrupacions de botiguers impulsades per l’Ajuntament que volen impulsar el comerç i no invaliden la tasca de les associacions tradicionals.