El sector del comerç està preocupat per la inseguretat. Foto: ACN / Júlia Pérez

Un dels vicepresidents de la Fundació Barcelona Comerç, Pròsper Puig, ha denunciat recentment al programa Bàsics de Betevé un augment molt important dels robatoris en les botigues dels eixos comercials perifèrics de la ciutat.

Durant el programa, Puig va afirmar que als comerços hi ha molta preocupació “perquè hi ha molts furts, no només als comerços, sinó als mateixos clients”. El vicepresident de Barcelona Comerç va afegir que els robatoris “han augmentat de forma exponencial” als eixos perifèrics i va parlar d’aquesta situació com “un dels problemes greus” d’aquestes zones comercials.

En declaracions a aquesta publicació, Puig afirma que la millora de la seguretat s’ha d’afrontar de forma urgent durant el mandat que ara comença. “Encara no saben qui portarà seguretat però demanem que hi hagi una regidoria específica”, afirma. Puig afegeix que han parlat amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana però lamenta que hi ha “un problema de manca d’efectius”. Dos dels barris que ara mateix preocupen més a Barcelona Comerç són Sant Antoni i el Poble-sec.