Comerç Ciutat Vella

El comerç espera que la recuperació arribi en uns mesos. Foto: Ajuntament

Les restriccions d’aforaments a l’interior de bars i restaurants i dels comerços, i la limitació de reunions de 10 persones, van acabar el passat 28 de gener. En funció de la zona del districte a la que es miri, aquests canvis s’ha viscut d’una manera o una altra. Per una part, el gerent de l’Eix Comercial del Raval, Jordi Bordas, assegura que la restauració i les botigues del Raval han començat a tenir més clients des de fa aproximadament dues setmanes. Un canvi important si es té en compte, indica, que els mesos de desembre i gener van ser “molt dolents”. “El volum de feina ha pujat un 10%, però abans havíem viscut una baixada del 30%, així que encara hem de recuperar un 20%”, detalla Bordas.

A l’altra punta del districte, la Barceloneta, la situació es viu diferent. El president de l’Agrupació de Comerciants i Industrials de la Barceloneta (ACIB), Sergi Ferrer, reconeix que l’eliminació de les restriccions no ha tingut tant d’impacte en el barri perquè la restauració ja estava “força bé” al mes de gener. “Han vingut bastants turistes o hi ha molts bars amb terrasses, que s’han fet servir perquè ha fet bon clima”, celebra. Paral·lelament, creu que si els casos continuen baixant, el panorama anirà “cap a millor”.

Tot i això, una cosa és millorar i l’altra és viure una pujada important de la facturació. Per part seva, Ferrer, creu que la Setmana Santa i l’estiu seran “claus” perquè és quan la gent es mou més i la sisena onada estarà lluny. D’altra banda, Bordas confia en el mes de juny, quan hi ha festivals de música que atrauen persones de tota Catalunya i Espanya i, afegeix, “això ens beneficia”.