El cementiri de Sarrià es troba al barri de les Tres Torres. Foto: Ajuntament

Una de les coses que sorprèn del cementiri de Sarrià és la manca de panteons i grans monuments funeraris. És un espai recollit i íntim, com seria el d’una petita vila. Perquè és exactament això, és el cementiri de la vila de Sarrià que es va annexionar a Barcelona l’any 1921, quan el cens d’habitants era més aviat escàs i la majoria de les cases eren d’estiueig dels barcelonins que vivien a la ciutat.

I el seu atractiu és exactament aquest, la possibilitat de passejar per un espai de repòs que alguns situen entorn de l’any 1850, tot i que no hi ha dades exactes, perquè els arxius es van perdre en un incendi que va afectar la parròquia de Sarrià.

Mentre passegeu per aquest oasi, ubicat al barri de les Tres Torres i al qual s’accedeix pel carrer del Doctor Roux, podreu descobrir algunes personalitats que hi descansen. Com el farmacèutic Margenat, síndic de l’Ajuntament de Sarrià, el pintor Jaume Mercader o el matrimoni format pels poetes Carles Riba i Clementina Arderiu, a la tomba dels quals es pot veure un bonic relleu de l’escultor Joan Rebull.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram