L’Ajuntament vol que ‘Carmela’ es quedi a la ciutat. Foto: Línia Ciutat Vella

L’escultura ‘Carmela’ de l’artista Jaume Plensa que el passat mes d’abril es va col·locar provisionalment al vèrtex del Palau de la Música amb el carrer Sant Pere Més Alt podria quedar-se definitivament en aquesta ubicació. Aquesta és la intenció de l’Ajuntament feta pública recentment pel segon tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Cultura, Jaume Collboni, que ha explicat que s’estan mantenint converses amb Plensa per aconseguir un acord entre les dues parts.

L’escultura havia de ser retirada el dia 19 de setembre per ser traslladada, d’aquí a un mes i mig, als Estats Units per formar part d’una exposició. Collboni, però, ha explicat que ‘Carmela’ “es quedarà aquí fins al 29 d’octubre i confiem que en aquest termini arribem a un acord amb l’artista, amb qui estem mantenint converses”. D’aquestes converses n’haurà de sortir el preu que l’Ajuntament pagarà per l’obra, el qual sortir d’una taxació que facin un grup d’experts.

1.500 FIRMES
La presència de ‘Carmela’ a davant del Palau de la Música ha causat un gran impacte positiu des del primer dia de la seva col·locació. De fet, més de 1.500 persones, a través d’una recollida de firmes, han demanat a l’Ajuntament que no retirés l’escultura.

Per últim, preguntat pel projecte que l’anterior govern municipal va encarregar a Plensa perquè fes una escultura per a la ciutat de 52 metres, Collboni va contestar que no li constava.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram