Jaume Collboni la Barceloneta

L’alcalde a la presentació de les inversions. Foto: Norma Vidal / ACN

L’Ajuntament destinarà 31 milions d’euros a millorar l’espai públic i reforçar els serveis de la Barceloneta. Ho explicava l’alcalde, Jaume Collboni, en un acte el 31 de maig, on va assegurar que l’objectiu és fer “canvis estructurals” al barri, donar compliment a reivindicacions històriques dels veïns i garantir els seus drets.

El pla d’inversions contempla equipaments com el nou CAP o més places d’escola bressol. Aquest paquet forma part de l’acord de pressupostos al qual el PSC va arribar amb ERC i inclou una reserva de 10 milions d’euros per un pla de retorn a la Barceloneta dels beneficis vinculats a la Copa Amèrica. Collboni ha afirmat que “és just recordar que Esquerra va donar suport a aquest pressupost”.

Així i tot, durant la seva compareixença, el batlle va deslligar les inversions de la celebració de la competició esportiva.“El Centre d’Atenció Primària, les escoles bressol o l’habitatge per a la gent gran és obvi que no tenen a veure amb la Copa Amèrica. Ho hauríem fet igual”, va dir Collboni.

Preocupació veïnal

Sobre la Copa Amèrica, la preocupació veïnal és evident. Manel Martínez, de l’Associació de Veïns de la Barceloneta, ha afirmat a Betevé que “el barri està nerviós” per l’esdeveniment, tot i que al mateix temps, en declaracions a Línia Ciutat Vella, celebra unes inversions que creu que “arriben tard”. Sobre la competició, Martínez expressa molts dubtes relacionats amb la gestió de la sortida del públic de les regates i avisa que ja han començat a veure “ofertes escandaloses” de lloguers de temporada. De fet, el consell de barri de l’11 de juny va estar marcat per les protestes contra l’esdeveniment.

Per la seva banda, No a la Copa Amèrica ha tornat a mostrar el seu rebuig a l’esdeveniment i parla de mesures de “maquillatge”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram