L’hotel del Rec Comtal no està afectat per la moratòria i es farà. Foto: Arxiu

Ciutat Vella no podrà acollir noves places d’allotjament turístic encara que en tanquin algunes de les actuals. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure de la presentació que va fer l’Ajuntament el passat 10 de març durant la presentació de l’aprovació inicial del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (Peuat). Ara el pla estarà en fase d’al·legació tres mesos, durant els quals el govern municipal haurà de buscar els suports necessaris per tirar-lo endavant.

El document del consistori situa Ciutat Vella a la zona 1 de la ciutat. Es tracta de la “zona saturada”, on també hi ha el Poble-sec, gran part del districte de Gràcia, la Dreta i l’Antiga Esquerra de l’Eixample i una part de Sant Antoni. Així doncs, l’Ajuntament aposta per blindar el districte i pel “decreixement natural”. Segons la tinent d’alcalde Janet Sanz, el pla permetrà que “cap veí hagi de marxar de casa seva si no és per voluntat pròpia”. Sanz va recordar que a la corona de Ciutat Vella es concentren el 50% dels hotels i apartaments turístics de la ciutat, el 80% de les pensions i el 60% dels albergs.

D’altra banda, des de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han rebut la notícia amb una sensació agredolça, ja que consideren que “és positiva” perquè parla de “decreixement” però, al mateix temps, asseguren estar “decebuts perquè el decreixement natural que planteja l’Ajuntament no existeix”. És per això que dijous 17 de març a la tarda van organitzar una concentració a la cantonada del carrer Portal de Santa Madrona amb el carrer Mina per criticar un Peuat que consideren que és “insuficient i parcial”.

FRE ALS PISOS TURÍSTICS
En paral·lel, el Peuat també contempla que no es podran obrir nous pisos turístics en tot el districte i es manté l’opció de reagrupar-los en un sol bloc que preveu l’actual plau d’usos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram