Gala Pin explica als mitjans la mesura adoptada pel Districte. Foto: Ajuntament

El Districte ha anunciat recentment que té la intenció d’ampliar el dret de tanteig i retracte de l’Àrea de Conservació i Rehabilitació de Sant Ramon i Robador, al barri del Raval, a totes les finques d’aquesta zona. Es tracta d’una mesura, asseguren des del govern municipal, que ha de servir per “evitar moviments especulatius que vagin en perjudici del dret fonamental a un habitatge digne i adequat”.

Això significa que l’Ajuntament es reserva el dret prioritari d’adquirir 47 finques noves en cas que es posin a la venda. Es tracta d’una iniciativa que dóna continuïtat a l’aposta iniciada el 2011, quan l’anterior govern va decretar la mateixa mesura per set finques d’aquesta zona. D’aquestes set tres ja són propietat de l’Ajuntament, que ara les vol rehabilitar per fer-hi 27 habitatges nous. A la mateixa zona el consistori també va adquirir tres finques senceres més, tot i que aquestes no estaven subjectes al dret de tanteig i retracte.

La regidora del Districte, Gala Pin, va assegurar durant la presentació de la mesura que “l’ampliació ens permet intervenir un parc d’habitatge que està molt deteriorat i alhora millorar la convivència i la qualitat de vida dels veïns”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram