Imatge d’una protesta de l’estiu passat. Foto: Twitter (@sack_7)

La plataforma veïnal ‘La Barceloneta Diu Prou’, que aposta per l’eliminació de tots els pisos turístics del barri, va celebrar dimarts la seva primera reunió amb la nova regidora del Districte, Gala Pin.

La trobada, que va servir per tractar la problemàtica existent al barri amb els Habitatges d’Us Turístics (HUT), va permetre que aquest grup de veïns transmetés al nou govern municipal una sèrie de “mesures de xoc” que consideren que s’haurien d’implantar de forma “urgent”, segons ha explicat Sergio Arnás, portaveu de ‘La Barceloneta diu Prou’.

Entre les propostes que es van sol·licitar des de la plataforma hi ha un “pla integral de la Guàrdia Urbana que garanteixi el compliment de les ordenances, tornar al nombre d’inspectors desplegats, revisar el règim sancionador contra els apartaments turístics i mantenir oberta l’oficina de denúncies in situ al Centre Cívic”. Arnàs també ha afirmat que els va sorprendre el fet que “de les cares presents a l’equip municipal, només havia variat la de la regidora en relació amb les anteriors reunions”, al mateix temps que ha afegit que “donem el nostre punt de confiança al nou consistori, tot i que les circumstàncies no són les més apropiades”.

Per la seva banda, fonts del Districte han valorat la trobada de forma “positiva” i destaquen que “la voluntat és començar a treballar al més aviat possible per garantir l’ús residencial de l’habitatge”. Respecte a les mesures presentades pels veïns, afirmen que “s’estudiaran una per una i es valorarà la viabilitat d’aplicació de cadascuna d’elles”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram