El Gran Teatre del Liceu va ser l’escenari escollit el passat 7 de febrer per tal que la ciutat s’acomiadés de la capitalitat de la sardana, distinció que durant el 2014 va ostentar coincidint amb la celebració del Tricentenari, amb un concert del tenor Josep Carreras, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-Reig.

El concert va ser la culminació de tots els actes que en el darrer any s’han dut a terme en el marc d’aquesta distinció que té com a objectius contribuir a ampliar la difusió de la sardana, incrementar la seva cohesió al nord i sud de Catalunya i Andorra, i també promoure i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana. Una estona abans del concert es va fer la presentació oficial de la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes 2015, que té una tirada de 14.000 exemplars, i on consten fins a 179 aplecs i 60 concursos

Durant l’actuació del tenor es van poder escoltar peces com ‘Sant Martí del Canigó’, de Pau Casals; ‘És la Moreneta’, d’Antoni Carceller i les clàssiques ‘Rosó’, de Josep Ribas; el ‘Virolai’, de Josep Rodoreda i ‘La santa espina’, d’Enric Morera. Un cop acabat el concert de Carreras, més de 80 sardanistes van ballar una sardana final a la platea del teatre. A partir del 15 de març el municipi maresmenc de Calella agafarà el relleu de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram