El Carnestoltes va omplir Ciutat Vella de color. Foto: Pere Virgili

El districte carnavalesc. Així es podria definir el que ha estat Ciutat Vella durant les darreres setmanes.

La celebració d’aquesta tradició pertanyent al calendari lunar va arrencar el passat 12 de febrer amb l’Arribo del rei Carnestoltes, enguany representat pel músic Pau Riba, que va tenir el punt final del seu recorregut al passeig del Born i al Mercat del Born. La Cercavila dels Set Ambaixadors i els gegants del Carnaval van ser els encarregats d’animar la festa i anunciar l’arribada del Rei Carnestoltes. Tot seguit, davant del Born, van començar els Focs de Carnaval, que van deixar pas a la invitació del Rei Carnestoltes a ballar el Sarau de Carnaval amb la banda de músics.

L’endemà va arribar el torn del Ball del Rodolí, una de les grans novetats d’enguany gràcies a l’aposta per recuperar les festes històriques de Carnestoltes. La Sala Moragas, del Born Centre Cultural, va ser l’espai escollit per aquest sarau ple de disbauxa, elegància i màscares i on l’atzar té un paper fonamental.

LA TARONJADA
Una de les tradicions més antigues del Carnestoltes barceloní és La Taronjada, que també es va celebrar al barri de la Ribera el diumenge 15 de febrer, i que s’ha convertit en l’acte central del carnestoltes a la ciutat. La Taronjada, com és costum, es va dividir en quatre parts: els balls de Carnestoltes a la cultura popular i tradicional catalana, la cercavila del Rei Carnestoltes, la batalla campal i el ball de màscares. Finalment, el parc de la Ciutadella va acollir el passat dia 18 de febrer el tradicional enterrament de la sardina.

EL RAVAL I LA BARCELONETA
El Raval i la Barceloneta també van acollir, una setmana més tard, diferents actes de celebració de carnestoltes. La Ravaltolstada i la Carnavalada de la Barceloneta van fer que aquests dos barris del districte també lluïssin una estampa plena de música i color.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram