Cultura Viva

Els actes culturals de petit format viuen moments complicats. Foto: Ajuntament

Junts per Catalunya ha aconseguit que la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports hagi aprovat una proposició que demana al govern municipal que doni suport específic als espais de ‘Cultura Viva’ que programen arreu de la ciutat actes culturals de petit format.

Des de Junts consideren que cal posar una marxa una línia de subvencions específica per als Espais de Cultura Viva, que promouen els creadors emergents establerts a la ciutat per tal de reforçar la cultura de proximitat i les comunitats artístiques. A banda, la formació també li demana a l’Ajuntament que s’impliqui directament “en la difusió de les programacions” d’aquests espais per tal que el públic les conegui i que també s’aprovi una línia específica d’ajudes “per cobrir les despeses de lloguer” dels locals que formin part de la programació.

El regidor Joan Rodríguez ha recordat que l’aprovació, l’any 2019, del programa ‘Espai de Cultura Viva’ “va ser una molt bona iniciativa” que amb la pandèmia va quedar frenada. “Hi ha en risc la continuïtat de molts equipaments i espais culturals, especialment els de petit format”, alerta Rodríguez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram