Façana d’una botiga al Portal de l’Àngel. Foto: Joan Tomàs / ACN

Era un acord històric, però la manca de consensos entre els sindicats i la patronal han fet que l’Ajuntament ajorni l’aprovació de l’ampliació de l’obertura comercial que s’havia d’aprovar en el Ple Municipal del 22 de juny i que contemplava l’obertura en diumenges i festius entre maig i setembre a partir de l’any que ve.

La regidora de Comerç, Montserrat Ballarín, aposta perquè sigui la Generalitat la que prorrogui la regulació que té Barcelona com a municipi turístic en el marc de la Llei de Comerç de Catalunya, que estableix els horaris i els dies que poden obrir els comerços. Actualment es poden obrir tres diumenges al maig i dos a l’octubre. Aquesta regulació caducarà el 3 d’agost, coincidint amb el quart aniversari de l’aprovació de la llei.

“La caducitat implicaria que entraria en vigor la normativa espanyola, que sense una restricció de la Generalitat, permetria l’obertura dels establiments comercials els 365 dies de l’any. Un fet que no seria desitjable”, assegurava Ballarín. Per tal d’evitar-ho, l’Ajuntament ha presentat una pròrroga fins al 31 de desembre, que serviria de preàmbul fins que s’aprovi el nou règim acordat amb Barcelona Oberta i Barcelona Comerç.

CRÍTIQUES DE L’OPOSICIÓ
L’oposició, per la seva banda, ha carregat durament contra aquesta decisió. La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ho qualifica de “nyap” i demana l’aprovació de l’acord del passat 31 de maig. Esquerra s’ha mostrat perplexa per la decisió i critica que la pressió passi a la Generalitat. La resta de formacions també van en la mateixa línia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram