galetes carabassa

Unes galetes amb forma de carabassa. Foto: Getty Images

La carabassa és sens dubte un dels productes estrelles de la tardor, amb el permís del moniato i les castanyes. A més, el seu consum ha anat guanyat cada cop més popularitat. Tot seguit, et deixem amb una recepta per fer galetes de carabassa per llepar-te els dits durant el pont de Tot Sants.

Ingredients

  • 1/2 tassa de carabassa bullida i trinxada (assegura’t de treure l’excés d’aigua)
  • 1/2 tassa de mantega a temperatura ambient
  • 1/2 tassa de sucre blanc
  • 1/2 tassa de sucre de canya
  • 1 ou
  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla
  • 2 1/2 tasses de farina (millor si és especial per a postres)
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1/2 culleradeta de pols de clau
  • 1/2 culleradeta de gingebre en pols
  • 1/4 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi

Preparacoó

  1. En un bol gran, batega la mantega, el sucre granulat i el sucre de canya fins que la mescla estigui suau i cremosa. Afegeix l’ou i l’extracte de vainilla a la mescla i continua batent fins que estigui tot ben barrejat.
  2. En un bol separat, fes una mescla amb la farina, la canyella, el clau, el gingebre, la sal i el bicarbonat de sodi. Afegeix la carabassa trinxada a la barreja de mantega i sucre. Mescla bé.
  3. A poc a poc, barreja ambdues masses, només el temps suficient per a integrar bé els ingredients.
  4. Fes una bola amb la massa i embolica-la amb paper film. Refrigera la massa durant almenys una hora.
  5. Preescalfa el forn a 180 °C i cobreix una safata per forn amb paper pergamí.
  6. Treu la massa de la nevera i, en una superfície lleugerament enfarinada, estira-la amb un corró fins que tingui el gruix suficient.
  7. Utilitza motlles per tallar les galetes en formes típiques de Halloween com bruixes, carabasses, gats, escombres, ratpenats, calaveres, etc.
  8. Col·loca les galetes tallades a la safata per forn preparada i forneja-les uns deu o dotze minuts o fins que estiguin lleugerament daurades.
  9. Deixa refredar les galetes a la safata durant uns minuts abans de traslladar-les a una reixeta per a refredar completament.
  10. Un cop les galetes estiguin completament fredes, pots decorar-les amb glacé reial, xocolata fosa, fondant o altres decoracions al teu gust.

Eva Remolina, AMIC

WhatsAppEmailXFacebookTelegram