La carabassa és sens dubte un dels productes estrelles de la tardor, amb el permís del moniato i les castanyes. A més, el seu consum ha anat guanyat cada cop més popularitat. Tot seguit, et deixem amb una recepta per fer galetes de carabassa per llepar-te els dits durant el pont de Tot Sants.
Ingredients
- 1/2 tassa de carabassa bullida i trinxada (assegura’t de treure l’excés d’aigua)
- 1/2 tassa de mantega a temperatura ambient
- 1/2 tassa de sucre blanc
- 1/2 tassa de sucre de canya
- 1 ou
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 2 1/2 tasses de farina (millor si és especial per a postres)
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1/2 culleradeta de pols de clau
- 1/2 culleradeta de gingebre en pols
- 1/4 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
Preparacoó
- En un bol gran, batega la mantega, el sucre granulat i el sucre de canya fins que la mescla estigui suau i cremosa. Afegeix l’ou i l’extracte de vainilla a la mescla i continua batent fins que estigui tot ben barrejat.
- En un bol separat, fes una mescla amb la farina, la canyella, el clau, el gingebre, la sal i el bicarbonat de sodi. Afegeix la carabassa trinxada a la barreja de mantega i sucre. Mescla bé.
- A poc a poc, barreja ambdues masses, només el temps suficient per a integrar bé els ingredients.
- Fes una bola amb la massa i embolica-la amb paper film. Refrigera la massa durant almenys una hora.
- Preescalfa el forn a 180 °C i cobreix una safata per forn amb paper pergamí.
- Treu la massa de la nevera i, en una superfície lleugerament enfarinada, estira-la amb un corró fins que tingui el gruix suficient.
- Utilitza motlles per tallar les galetes en formes típiques de Halloween com bruixes, carabasses, gats, escombres, ratpenats, calaveres, etc.
- Col·loca les galetes tallades a la safata per forn preparada i forneja-les uns deu o dotze minuts o fins que estiguin lleugerament daurades.
- Deixa refredar les galetes a la safata durant uns minuts abans de traslladar-les a una reixeta per a refredar completament.
- Un cop les galetes estiguin completament fredes, pots decorar-les amb glacé reial, xocolata fosa, fondant o altres decoracions al teu gust.
Eva Remolina, AMIC