Els espaguetis a la Puttanesca potser no són tan populars aquí com en altres llocs, però és un plat que val la pena provar perquè a més que és molt fàcil de fer i està boníssim, ens ajudarà a anar variant en la cuina.
Ingredients (4 persones)
- 100/120 g d’espaguetis per persona
- 2 grans d’all grans
- 3 bitxos
- 1 llauna d’anxoves
- 10 tàperes
- 12 olives negres
- 1 branca d’alfàbrega fresca
- 500 g de tomàquet triturat
- sal
- oli d’oliva verge extra
Preparació
- Posarem a bullir aigua i sal dins d’una olla per coure els espaguetis fins que estiguin “al dente”.
- Mentre arriben al seu punt de cocció, podem anar tallant en trossets les anxoves, les olives i els alls.
- En una paella amb un xorritó d’oli, fregirem els alls juntament amb els bitxos fins que estiguin daurats.
- Afegirem en la paella les anxoves i cuinarem durant un minut i mig, per a després posar-hi la resta d’ingredients: les tàperes i les olives. Ho remenarem tot i cuinarem durant uns 15 minuts.
- Barrejarem la salsa resultant amb els espaguetis i servirem.
Eva Remolina, AMIC