formatge

El producte afectat és el MORBIER DOP formatge madurat elaborat amb llet crua. Foto: Pexels

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ordenat la retirada d’un formatge per la presència d’Escherichia coli productor de toxina Shiga (STEC) que pot causar rampes abdominals fortes, diarrea aquosa i sagnant. El producte afectat és el formatge madurat elaborat amb llet crua, MORBIER DOP, comercialitzat per FrieslandCampina Iberia i Millán Vicente.

Ha estat la mateixa empresa qui ha alertat de la incidència a les autoritats competents en compliment de la legislació i per tal de no posar a disposició de la població aliments no segurs.

Retirada del producte

Tots els lots afectats de formatge madurat elaborat amb llet crua, MORBIER DOP està envasat en falques de 175 i 195 grams. La retirada del mercat del producte afectat dels canals de comercialització està essent supervisada per les autoritats competents.

Es recomana a les persones que tinguin aquest producte a casa que s’abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt de compra. En cas d’haver-lo consumit i presentar alguns dels símptomes esmentats anteriorment, es recomana acudir a un centre de salut.

Comunicat supermercat

Des de la cadena d’Eroski, supermercat on es comercialitza el producte afectat, han publicat un comunicat, al seu web, on alerten als consumidors de la presència del bacteri en el Formatge Morbier DOP i expliquen que han procedit a retirar totes les unitats d’aquest producte. A més, informen que retornaran els diners a les persones afectades a través del seu Servei d’Atenció al Client o passant per qualsevol de les seves tendes.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram