cuina

L’ús de recipients que contenen aquest material poden ser perillosos per a la salut. Foto: Pixabay

Malgrat que existeixen molts materials que estan autoritzats per estar en contacte amb els aliments, encara trobem que s’utilitzen d’altres que no ho estan. Aquest és el cas dels plàstics amb bambú que s’usa per fabricar gots, plats, bols i envasos que no són aptes per a l’ús alimentari.

Un ús perillós

Segons alerta l’OCU, fer servir utensilis de plàstic de bambú en contacte amb aliments pot ser perillós perquè s’ha detectat que poden migrar als aliments algunes de les substàncies que s’han emprat per a la seva fabricació.

Aquestes substàncies, com la melamina i el formaldehid, migren als aliments en quantitats que superen els límits de seguretat. I, per tant, poden ser perjudicials per a la nostra salut.

No aptes per a l’ús alimentari

Tot i que aquests productes són perillosos, actualment, en el mercat encara es poden trobar molts objectes de plàstic, destinats a l’ús alimentari, en els quals s’han utilitzat additius materials vegetals per a fabricar-los que no formen part de la llista de substàncies autoritzades per la Unió Europea.

L’OCU assenyala que l’ús del bambú en plàstics que mantenen contacte amb aliments pot provocar la degradació accelerada d’alguns plàstics i causar la migració de substàncies dels plàstics als aliments.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram