Natació artística

Una imatge que ho diu tot: classificades. Foto: Jordi López / RFEN

Entre dijous i diumenge de la setmana passada, la Piscina Sant Jordi de Barcelona va ser l’epicentre de la natació artística mundial. El recinte va acollir el Preolímpic i la Super Final de les FINA World Series 2021. Una de les grans notícies de la cita va ser la classificació de la selecció espanyola per als Jocs Olímpics que començaran a Tòquio el dia 23 del mes que ve, després que el combinat estatal no es classifiqués per a l’edició anterior, Rio 2016.

De fet, en aquest període de cinc anys (un d’extra, per culpa de la pandèmia), el combinat espanyol ha viscut un canvi generacional, que s’explica amb el fil conductor d’Ona Carbonell, una de les poques esportistes que resisteix de generacions anteriors i l’única que sap què se sent guanyant una medalla olímpica.

Més enllà de la classificació de les espanyoles (amb una amplíssima representació d’esportistes catalanes), les seleccions d’Itàlia i Grècia també van aconseguir segellar el seu passaport per a la cita de la capital japonesa. Els Estats Units (entrenats per l’exnedadora internacional Andrea Fuentes) van quedar fora dels Jocs per ben poc, després d’acabar en la quarta posició.

WORLD SERIES
La cita que més proves va portar a l’aigua de la Piscina Sant Jordi, però, va ser la Super Final de les FINA World Series.

Els resultats de la delegació espanyola en aquesta competició van ser un bronze per a Mireia Hernández, del CN Granollers, en la final de solo lliure, dues plates en les finals d’equip tècnic i equip lliure, dues plantes per a Dennis Gonzàlez, del Kallípolis, en les finals de solo lliure i tècnic i una plata i un bronze per al duet mixt de Pau Ribes i Emma García en duet mixt tècnic i lliure, respectivament.