clúster biomèdic

L’hospital de Bellvitge i la Universitat de Barcelona són dos dels actors principals del pol biomèdic. Foto: HUB

El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat avui impulsar el clúster biomèdic de la Gran Via de l’Hospitalet, que vol potenciar la recerca i la innovació biomèdica a través d’un ecosistema que atregui empreses del sector de la salut. Aquesta iniciativa s’emmarca en el polèmic Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) Biopol-Granvia, que, a més, pretén soterrar la Gran Via al seu pas per la ciutat i construir més blocs d’oficines, cosa que rebutgen diversos col·lectius veïnals i ecologistes.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha informat que està previst que la Comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona -depenent del departament de Territori de la Generalitat- l’aprovi de manera inicial el dijous 15 de desembre. De fet, fa pocs dies es va celebrar una assemblea de protesta a la plaça de l’Ajuntament de l’Hospitalet liderada per No Més Blocs, en la qual es van anunciar accions legals contra el PDU. Cal recordar que l’anterior projecte va ser tombat en el tribunal en dues ocasions.

Coordinació interdepartamental

Amb tot, els departaments del Govern català implicats en aquesta iniciativa són els de Salut, Recerca i Universitats, Empresa i Treball, Territori i Presidència. És per aquesta raó que el Consell Executiu també ha acordat designar un representant de cadascun dels departaments perquè facin seguiment de les actuacions previstes.

Per tot plegat, des del consistori hospitalenc reiteren que es tracta d’un “projecte de país” que tindrà “un gran impacte econòmic per a Catalunya”. En concret, el consistori estima que el clúster facturarà 7.000 milions d’euros, el que suposa una aportació al PIB català de més de 4.500 milions d’euros.

A més, aquesta iniciativa es porta a terme de la mà de l’Ajuntament d’Esplugues. Sense anar més lluny, els centres mèdics implicats són l’hospital de Bellvitge, el de Sant Joan de Déu, l’Idibell i l’Institut Català d’Oncologia, a més de la Universitat de Barcelona (UB).

L’hora de la veritat
WhatsAppEmailXFacebookTelegram