grup de treball

Imatge del grup de treball del 8M. Foto:X (@xarxavalors_sc)

Fa vint anys, persones i col·lectius colomencs van unir-se per assolir un objectiu: establir una convivència en positiu i difondre actituds cíviques i el respecte pels espais compartits. El 2024, aquesta unió anomenada Xarxa de Valors ja suma 397 veïns i 70 entitats adherides i celebra dues dècades de compromís amb la ciutat i amb els veïns. Per fer-ho possible, en aquests anys ha organitzat i participat en formacions i activitats que treballen en diferents àmbits. “Treballem com s’entén el conflicte, la violència, les conductes desafiants, i també la prevenció des de la cultura restaurativa”, expliquen des de la Xarxa.

La tasca de la Xarxa se centra especialment a transmetre informació veraç i combatre les fake news, així com resoldre dubtes a la ciutadania per evitar els errors de percepció, la desinformació i els estereotips que dificulten la convivència. Tot i que el full de ruta es va actualitzant amb el pas del temps, asseguren que continuen defensant el mateix que fa 20 anys: la importància de crear grups i vincles , fomentar el sentiment de pertinença i desenvolupar una comunitat amable. En definitiva, diuen, una xarxa que situa les persones al centre. Santa Coloma fa més de 20 anys que aposta pel model de ciutat intercultural i és una de les 40 ciutats que forma part del projecte europeu Intercultural Cities, dins de la Red Española de Ciudades Interculturales (RECI).

Precisament, aquest model de gestió es basa en la construcció d’un discurs positiu sobre la diversitat existent a la ciutat, el foment de la participació i interacció social entre la diversitat de ciutadans i la lluita contra la discriminació i exclusió de persones.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram