Reunió al consistori

Reunió al consistori entre les parts implicades en el projecte. Foto: Agbar

“No és fàcil trobar-te en un nou lloc sense recursos, sempre necessites suport i esperança”. Són paraules d’un estudiant refugiat de la Universitat de Barcelona (UB) que s’ha beneficiat del programa que, des de fa uns anys, impulsen l’Ajuntament de Viladecans, la Fundació Agbar i la UB perquè la ciutat esdevingui un centre d’acollida i acompanyament de joves que han hagut de marxar del seu país. Ara, aquest programa s’ha renovat, fet pel qual Viladecans continuarà sent la casa d’aquests refugiats.

A principis de mes hi va haver una reunió al consistori viladecanenc entre representants municipals, com ara l’alcalde, Carles Ruiz, i la regidora de Serveis Socials i de Solidaritat, María Ávila, la vicerectora d’Igualtat de la UB, Montserrat Roig, i el conseller delegat d’Aigües de Barcelona (Agbar), Felipe Campos, que van fer una repassada a tot allò que ha aconseguit aquest programa en els últims anys. En concret, fruit d’aquesta triple suma d’esforços s’han acollit un total de 12 estudiants a la ciutat. “Participar en un programa com aquest és una oportunitat única de captar i crear talent”, va dir l’alcalde Ruiz. Per la seva banda, Campos va assenyalar els beneficis que tenen les col·laboracions publicoprivades “que ofereixen oportunitats que milloren l’ocupabilitat de les persones”.

Amb tot, aquesta iniciativa ha permès que una dotzena de joves se sentin com a casa a la ciutat. Així ho van expressar dos dels estudiants beneficiaris durant la reunió. “Aquestes ajudes que hem rebut ens han servit per acabar els nostres estudis”, assenyala un dels joves.