Cristina Rosich, propietària de la pastisseria Bonastre. Foto: Som Sant Antoni

A Sant Antoni es pot comprar una de les mones de Pasqua més bones de Catalunya. La pastisseria Bonastre, al número 136 del carrer Tamarit, ha aconseguit la segona posició al concurs Millor Mona de Pasqua 2022, que es va celebrar la setmana passada precisament al Mercat de Sant Antoni.

Aquesta ubicació va ser el que va animar la propietària del negoci, Cristina Rosich, a presentar-s’hi, i de seguida va convèncer l’oficial de l’obrador, el pastisser Eloi Comella, per elaborar una mona única. “Quan vaig saber que el concurs es feia a casa nostra, vaig pensar que hi havíem de participar perquè hi hagués representació de la pastisseria Bonastre”, explica Rosich, que recorda que hi havia molt bones candidates i que els va sorprendre molt rebre el segon premi. “Ha estat una dosi d’autoestima per a nosaltres, ens fa molta il·lusió aquest reconeixement”, celebra.

Més de seixanta anys

La família Bonastre va obrir la seva pastisseria el 1959, fa 63 anys. L’únic fill de la casa, en Xavier, va agafar el relleu dels seus pares i va fer un pas més enllà, obrint la gelateria familiar a l’avinguda Mistral, 10. Ell va morir fa tretze anys i aleshores va ser Rosich, la seva dona, qui es va posar al capdavant de totes dues botigues, que continuen al peu del canó amb una vintena de treballadors. “Malgrat els avenços tecnològics i nutricionals, mantenim la nostra essència, que és l’artesania i el producte de qualitat”, diu l’actual propietària.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram