Vacuna covid

Fonts del Ministeri remarquen que aquesta és l’última decisió presa per la Comissió de Salut Pública. Foto: ACN

El Ministeri de Sanitat ha dit ara que només s’ha aprovat administrar la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a gent gran que estigui a residències i majors de 80 anys. Fonts de Sanitat han remarcat que aquesta és l’última decisió presa per la Comissió de Salut Pública i que encara “està a l’espera de determinar la data d’inici d’aquesta administració”.

També recorden que des del gener s’està inoculant a persones immunodeprimides i que aquest organisme ha avalat continuar amb les persones d’edat avançada. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, havia afirmat aquest dijous en una entrevista a La Sexta que s’administraria a “tota la població” previsiblement a partir de la tardor.

Les mateixes fonts subratllen que “com sempre, la Ponència de vacunes continuarà analitzant de forma contínua les dades d’evolució epidemiològica i disponibilitat de noves vacunes, per adaptar l’estratègia, elevant si s’escau les seves recomanacions a la Comissió de Salut Pública”, ja que l’estratègia de vacunació “és un document dinàmic que es va adaptant”.