Pere Aragonès

El Govern manté tancat l’oci nocturn. Foto: ACN

El Govern aixeca a partir d’aquest divendres restriccions contra la Covid encara vigents pel que fa a trobades socials. Així, s’eliminen mesures adoptades per la pandèmia que afectaven drets fonamentals. Quines restriccions queden eliminades?

  • A partir d’aquest divendres ja no hi ha cap restricció en el límit de persones a les reunions i trobades socials. El màxim de 10 assistents passa a ser una recomanació, per decisió del Govern després de reunir-se amb el PROCICAT.
  • Queda eliminada també la restricció d’aforament als centres religiosos i en actes i cerimònies, civils i religioses, inclosos casaments i enterraments, que fins ara estaven limitats al 70%.
  • També hi ha canvis en l’aforament de les competicions esportives. En les que tinguin lloc a l’aire lliure, en equipaments amb un aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim passa del 30% al 40%. I en les que tinguin lloc en espais tancats amb un aforament de més de 10.000 persones, el límit d’aforament passa a ser del 30%.
  • Les manifestacions ja no hauran de ser estàtiques: es pot realitzar un recorregut, sempre que els assistents mantinguin la distància social recomanada d’1,5 metres entre grups bombolla, si no són convivents, es faci ús de la mascareta i es cuidi la higiene amb l’ús del gel hidroalcohòlic. Es demana, però, control d’aforament, i limitar l’ús de pancartes i elements que comparteixen diferents manifestants.

L’oci nocturn continuarà tancat

Per últim, el Govern manté el tancament de l’oci nocturn sense que hi hagi data prevista de reobertura. Segons apunta l’executiu, un dels factors que en permetrà l’obertura serà la dada de tenir menys de 100 persones ingressades a les UCI: “És un dels punts a tenir en compte per poder fer la reobertura”. Aquest divendres Salut ha declarat que hi ha 30 hospitalitzats menys a causa de la Covid-19 a Catalunya (812) i 7 crítics menys a les UCI, que passen de 285 a 278.

Amb tot, el Govern continua insistint en la necessitat de seguir complint les recomanacions de Salut pel que fa a evitar aglomeracions o reunions de massa gent, fer ús de la mascareta quan no es pugui mantenir la distància social recomanada i cuidar la higiene de mans.