Felip VI amb Ada Colau

La Sindicatura de Greuges ha demanat saber el nombre d’estades a Barcelona de la família reial des de 2017. Foto: Àlex Recolons/ACN

Qui paga l’allotjament de la família reial quan visita Barcelona? Segons la Sindicatura de Greuges de Barcelona, “les estades de la Casa Reial espanyola al Palauet Albéniz han suposat una despesa per a les arques municipals durant els darrers anys”. Tal com va avançar el Tot Barcelona fa un mes, els integrants de la Casa Reial s’allotgen gratuïtament al palau de propietat municipal. En altres paraules, és l’Ajuntament qui paga les estades.

És per això que l’organisme de defensa de la ciutadania dirigit per David Bondia ha decidit iniciar una investigació per determinar si hi ha irregularitats en aquesta despesa. La mateixa Sindicatura afirma que “els comptes del consistori no reflecteixen una partida concreta que permeti constatar les despeses ocasionades per aquestes estades ni les generades pel manteniment del recinte”.

Així mateix, la Sindicatura assenyala que existeix un conveni de cessió d’ús del Palauet a favor del cap d’estat i la seva família, subscrit entre l’Ajuntament i Patrimoni Nacional, al qual el síndic no ha pogut tenir accés.

És per tots aquests motius que la Sindicatura ha demanat a l’Ajuntament que faci públic l’ús i les activitats que es fan al Palauet Albéniz i les despeses que suposa aquest immoble en el pressupost municipal. Alhora, el defensor de la ciutadania ha demanat al consistori que expliqui quantes estades de la família reial hi ha hagut a Barcelona des de 2017.