Futur Espai Barça

El futur Espai Barça. Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat/ACN

El FC Barcelona començarà les obres del Camp Nou al juny. Així ho recull l’acord entre l’Ajuntament i el club anunciat la setmana passada per donar impuls a la transformació de l’Espai Barça. Entre altres canvis, el projecte implicarà l’ampliació de l’estadi, gràcies a la qual la seva capacitat passarà a ser de 105.000 persones.

“Què hem de fer? Els veïns hem de marxar i que es quedi el Barça?”

Per part seva, la presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou, Anna Ramon, alerta que l’Espai Barça es traduirà amb més gent movent-se pel barri de la Maternitat i Sant Ramon, més cotxes i més contaminació. “Què hem de fer? Els veïns hem de marxar i que es quedi el Barça?”, pregunta indignada.  Des de l’Associació de Veïns de les Corts, suggereixen que l’Ajuntament i el club s’haurien de “preocupar” de pal·liar la congestió de vehicles als carrers i aconseguir que els aficionats, sobretot els que protagonitzen actes incívics, es quedin abans o després dels partits a l’Espai Barça i no voltant pel barri. “No s’han contemplat totes les conseqüències de l’ampliació de l’estadi”, diu la presidenta de l’entitat veïnal, Adela Agelet.

El rebuig de part del veïnat contra el projecte ja ve de fa anys. De fet, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i la CUP van arribar fins al punt de presentar a la justícia recursos contra les obres que es van acabar desestimant.