Autobusos AMB

Sant Boi ha rebut 22 dels nous autobusos sostenibles de l’AMB. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha presentat aquest dijous a Sant Boi de Llobregat 22 dels 304 autobusos híbrids i elèctrics que substituiran els que té actualment l’ens supramunicipal circulant en els seus 36 municipis.

A l’acte, en el qual han participat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret, s’ha assenyalat que aquest pla de renovació és “el més ambiciós dels darrers 15 anys”. D’aquesta manera, l’AMB comprarà els 304 nous autobusos sostenibles per un valor total de 120 milions d’euros.

Així mateix, i segons ha explicat Poveda, l’adquisició farà que el 2023 “més d’un 60% de la flota de Bus Metropolità sigui sostenible”.

Actualment, el servei de Bus Metropolità compta amb 850 autobusos, dels quals el 31% formen part de la flota sostenible. El 28% són híbrids i el 4% elèctrics.

En comptagotes

Els autobusos aniran arribant a diferents municipis metropolitans de forma esglaonada. Als 22 que ja han entrat en funcionament a Sant Boi cal afegir-ne vuit més que s’han destinat a la zona del Barcelonès Nord.

La resta de busos arribaran en quatre remeses. D’aquí a finals d’any seran 100 els nous vehicles. “El 16 de juliol entraran en servei 13 autobusos nous, aportats pel nou operador, per al servei de Bus Metropolità Barcelona-Sant Boi”, afirma l’AMB. Més tard, el desembre, 87 nous autobusos es desplegaran per al servei del Baix Llobregat Sud.

Per poder veure els 187 autobusos sostenibles restants en circulació, caldrà esperar fins al primer trimestre de l’any que ve. 40 autobusos es destinaran al servei Barcelona-Sant Boi, 49 al servei Baix Llobregat Sud i 98 autobusos es repartiran entre diferents municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès Nord.