Nevada Barcelona gener 2023

A Barcelona i l’àrea metropolitana s’ha vist nevar a zones com Collserola o el Tibidabo. Foto: Alfons Puertas (Observatori Fabra)

Les previsions s’han complert i la neu ha enfarinat diversos punts de Catalunya poc acostumats a aquests episodis. Els primers flocs han fet acte de presència a primera hora d’aquest dimarts a la zona de Barcelona i els Vallesos, però la nevada s’ha intensificat cap al migdia.

A Barcelona i l’àrea metropolitana s’ha vist nevar a zones com Collserola o el Tibidabo, mentre que als Vallesos han quedat emblanquinats els parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

 

Des de primera hora del matí neva de manera aïllada i feble, amb una cota de neu entre els 100 i els 300 metres, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

La nevada s’esperava des d’aquesta matinada i poc a poc ha anat entrant a Catalunya. A l’àrea de Barcelona, s’han vist alguns flocs de neu en cotes baixes com Granollers (145 metres), Sabadell (190), Santa Maria de Palautordera (208), Sant Esteve de Palautordera (231), Terrassa (277) o Matadepera (423). A la Serralada Prelitoral la nevada no ha agafat per sota dels 500 metres. Sí han quedat emblanquinats els parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.