Marín

Marín està sent investigada pel cas Consell Esportiu. Foto: Sílvia Jardí/ACN

Segons un informe de la Policia Nacional que ha avançat en exclusiva eldiario.es, els investigadors del cas de presumpta corrupció del Consell Esportiu veuen “una certa col·laboració i/o connivència” entre l’alcaldessa Núria Marín, els dirigents de l’ens esportiu i l’anterior secretari de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras.

Tot i que els agents eviten situar Marín en la trama, insisteixen en la possibilitat que la batllessa hauria pogut col·laborar-hi. De moment, Marín està sent investigada per presumptament haver fet cas omís de les advertències sobre suposades irregularitats al Consell Esportiu que li va fer el regidor Jaume Graells, que precisament el mes passat va ser retirat de tots els càrrecs de responsabilitat que encara mantenia al grup municipal del PSC.

La policia posa èmfasi en una conversa entre dos dels investigats, Eduard Galí, exdirector del Consell, i Cristóbal Plaza, exregidor, en la qual aquest últim assegura que “Gerard [Figueras] trucarà a Núria [Marín] i passarà un informe positiu sobre les nostres rendicions de comptes”. Sigui com sigui, la clau que corroborarà o no aquesta hipòtesi és el mòbil de l’alcaldessa, que encara està sent analitzat pels investigadors.

Aquest informe també destaca que s’han trobat “irregularitats continuades” des del 2015 en les subvencions atorgades per l’Ajuntament al Consell Esportiu, per un valor de 210.000 euros. L’Ajuntament, a preguntes de Línia L’H, ha declinat fer declaracions al respecte.

Per altra banda, segons un altre informe de la policia que ha fet públic Nació Digital, el PSC hauria pagat actes de campanya amb fons del Consell Esportiu. Segons ha avançat aquest mitjà, els investigadors disposen de documentació que acreditaria que s’haurien celebrat esdeveniments de campanya sufragats per l’ens esportiu i que no tindrien a veure amb la seva activitat, entre ells un sopar del maig del 2019, poc abans de les eleccions municipals, entre membres del consistori i dirigents de l’organisme investigat i d’altres entitats locals, amb una factura d’uns 400 euros.

Aquestes informacions han coincidit en el temps amb la publicació del Baròmetre d’opinió, en el qual s’assenyala que un 65% dels enquestats aproven la gestió de Marín a la ciutat.