Assessors Maragall

Entre l’equip d’assessors de Maragall hi haurà Olga Arderiu o Josep Caminal. Foto: ERC

Ernest Maragall ha presentat la tarda d’aquest dimarts les persones que l’assessoraran durant la campanya electoral. És el que l’alcaldable d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha anomenat “Consell Barcelona”, que a la pràctica serà un òrgan consultiu “assessor i de reflexió conjunta” i en el qual hi haurà figures de renom de la política i la societat catalana.

Olga Arderiu, advocada especialitzada en l’àmbit penal que va representar a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell o a la Diputada Anna Simó en els respectius procediments judicials, serà una de les escollides per assessorar el líder d’ERC.

A l’equip també hi haurà Josep Caminal, el director general del Teatre del Liceu des del 1993 fins al 2005, i director general del Grup Godó des del 2005 fins a febrer de 2019. Així mateix, Caminal ha estat directiu del Futbol Club Barcelona i regidor de l’Ajuntament de la ciutat per CiU.

Per altra banda, a l’equip se sumen Francesc Subirada, director associat del Barcelona Supercomputing Center, i Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB.

Al grup d’assessors de Maragall cal afegir Oriol Clos, arquitecte i urbanista consultor en temes urbans a Bèlgica i França, l’exconseller d’acció exterior Raül Romeva, el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, la delegada del Govern a Madrid Ester Capella i les regidores Elisenda Alamany i Gemma Sendra.

Si bé alguns d’ells no seran a la llista de Maragall, l’alcaldable no ha amagat que li agradaria que hi fossin “tots”.