Manifesta Barcelona

Un moment de l’acte d’avui a l’antiga Gustavo Gili. Foto: X (@pembarcelona)

L’antiga seu de l’editorial Gustavo Gili, a l’Eixample de Barcelona, ha acollit avui la primera trobada de l’Assemblea Metropolitana Manifesta, una trobada presencial que té per objectiu “explorar i experimentar nous espais de governança i processos democràtics” en el marc de les polítiques culturals. Es tracta d’un projecte que forma part del nomenament de Barcelona com la primera Capital Europea de la Democràcia i que adopta la forma de procés deliberatiu sobre la Biennal Manifesta, la biennal nòmada europea que se celebrarà a Barcelona i a l’àrea metropolitana entre els mesos de setembre i novembre d’enguany.

Aquesta primera jornada de l’Assemblea Metropolitana Manifesta –hi haurà dues trobades més a Sabadell, el 25 d’abril, i a l’Hospitalet, el 23 de maig– ha servit per elaborar una diagnosi col·lectiva per a les següents sessions a partir de les xerrades Què està passant a l’entorn que sigui interessant? i Com es relaciona la cultura amb les àrees clau per a la transició ecosocial? Avui entre els participants hi havia Hedwig Fijen, directora/fundadora de Manifesta International Foundatio; Arnau Monterde, director d’Innovació Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona i representant de la Capital Europea de la Democràcia; Oriol Estela, coordinador del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB); Nicolás Barbieri, professor agregat de la Universitat Oberta de Catalunya i investigador en l’àmbit dels drets culturals i Eva Vilaseca, biòloga especialitzada en Ecologia i Economia Social i Solidària i coimpulsora de Futurs (im)possibles.

60 persones triades a l’atzar

El grup de debat que forma l’Assemblea Metropolitana Manifesta està format per 60 persones triades per sorteig en representació de 12 ciutats de la regió metropolitana com són Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

Manifesta 15 Barcelona Metropolitana

Manifesta, que es farà entre el 8 de setembre i el 24 de novembre, en aquest cas amb el nom de Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, va néixer els anys noranta i té com a objectiu “repensar la relació entre cultura i societat cívica, investigant i instigant una transició ecosocial a través de la cultura contemporània en resposta i en estret diàleg amb l’esfera social de la ciutat d’acollida i les seves comunitats”.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram