Parcs

Un estudi assenyala que el 81% de la població viu massa lluny dels espais verds. Foto: Carola López/ACN

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha entrat en una selecta llista que conformen ciutats com Glasgow, Mannheim, Yokohama, Vancouver o Vitòria. El territori metropolità ha estat guardonat amb el premi Global Green Cities Award, que concedeix cada any el Fòrum Global sobre Assentaments Humans de les Nacions Unides.

En la seva quinzena edició, el premi no s’ha lliurat a una ciutat com habitualment es feia. El guardó ha estat per a un territori metropolità on hi ha 36 municipis.

Segons Ramon Torra, gerent de l’AMB, rebre el premi és una satisfacció que demostra que l’organisme “està profundament compromès amb la protecció de la natura i la infraestructura verda, així com amb la lluita contra l’emergència climàtica”.

La mateixa AMB assegura que “el jurat del premi fa servir un sistema de monitoratge d’indicadors molt diversos, que tenen en compte les polítiques de les administracions per potenciar les zones verdes al seu territori”.

En una línia ben diferent

Malgrat la distinció, hi ha indicadors que no són tan benevolents amb l’àrea metropolitana. Un informe de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), en col·laboració amb diverses institucions de recerca europees, determina que, de les 10 zones amb pitjor qualitat de l’aire de tot l’Estat espanyol, quatre són a la regió metropolitana: Barcelona, Mollet, Mataró i Granollers.

De fet, el mateix estudi assenyala que l’àrea metropolitana de Barcelona presenta els nivells de partícules contaminants més alts de tot l’Estat i afegeix que el 81% de la seva població viu en zones amb menys espais verds dels recomanats.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram